На Рівненщині дружина учасника бойових дій скористалася грантовою програмою для ветеранів та членів їх сімей та відкрила власну справу.

Про це повідомила Рівненська РДА.

Альона Левкович – дружина учасника бойових дій, скористалася грантовою програмою для ветеранів та членів їх сімей у рамках урядового проекту “єРобота”.

Сама вона закінчила Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальність «Економічна кібернетика» та має понад 10 років досвіду бухгалтера, головного бухгалтера у великих виробничих компаніях. У свій час її чоловік працював у сфері торгівлі, тому і з’явилась ідея організувати сімейний бізнес – відкрити онлайн та офлайн магазини одягу та взуття.

Пані Альона успішно пройшла всі необхідні етапи, аби отримати грантові кошти: написання та подача бізнес-плану через застосунок “Дія”, захист бізнес-ідеї та початок шляху до започаткування та розвитку власної справи.

Отримані кошти в розмірі 500 тисяч гривень жінка спрямувала на придбання комп’ютерної техніки, доступу до сервісу SalesDrive, торгівельного обладнання, офісних меблів, товару для продажу.

В свою чергу, чоловік Альони, Тарас Левкович, за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою нагороджений знаком “Золотий хрест”.

Втім спочатку пан Тарас був зареєстрований як безробітний у Рівненській філії Рівненського обласного центру зайнятості. Тепер займається менеджментом та просуванням бізнесу, який започаткувала його дружина, котра на виконання умов отримання гранту працевлаштувала його на одне із новостворенених робочих місць. На майбутнє у подружжя такі плани: працювати, розвиватися, сплачувати податки, аби наближати довгоочікувану Перемогу.

До слова, підприємиця планує скористатися можливістю отримання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

“Дуже приємно, що держава підтримує родини ветеранів та сприяє тому, аби вони могли розвивати власну справу ”, – каже пані Альона.