65 років з моменту заснування спідвею відзначили у Рівному. З цієї нагоди біля стадіону "Мототрек" реставрували єдину в Україні скульптуру присвячену історії спідвею нашого міста. Також показали фотоколаж за всі роки. Про історію Рівненського спідвею та перспективи на майбутнє, розповість Павло Невесенко.

65 років "Чорному спорту" - так в народі називають спідвей. Цю знаменну дату відзначили сьогодні у Рівному. Саме у Рівному вперше в радянському союзі спорудили спеціалізований стадіон для мотогонок на гаревій доріжці. А першого травня 1959 року відбувся перший заїзд. Не дарма багато хто вважає спідвей найпопулярнішим видом спорту у Рівному. У Різні роки на доріжках Мототреку їздили зірки світової величини.

А імена рівненських гонщиків назавжди вписані в історії цього виду спорту. У різні роки глядачів радували, Афанасій Ковальчук, династія Трофимових, Григорій та Павло Хлиновські, Ігор Марко, Віктор Гайдим, сім'я Колодіїв та багато інших титулованих спідвеїстів. Чимало перемог у різноманітних стартах здобували рівненські команди. Сьогодні з нагоди ювілею спідвею у Рівному реставрували скульптуру спідвеїста та відкрили історичний фотоколаж.

Наряду з історичними спідвеїстами, сьогодні Рівненщину прославляють на увесь світ теперішні гонщики. Керівник міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня згадує моменти за останні кілька років, коли він, як вболівальник по щирому пустив сльозу через спідвейні успіхи нашого міста.

Олександр Пастушенко реставрував скульптуру спідвеїста, яку біля рівненського мототреку встановили у 2019 році. Зізнається ми повинні берегти та слідкувати за історією спідвею у Рівному.

Петро Велесик виступав за Рівненську команду "Каскад" у 90-ті роки. Втім, спідвеїст зізнається здобутків має не так багато, як його інші колеги по цеху. При цьому чоловік наголошує завжди любив і зараз вболіває за розвиток Рівненського спідвею.

Богдан Гапяк вболівальник спідвею з багаторічним стажем. Нині підтримує цей вид спорту як меценат. Переконаний у Рівному варто розвивати усі види спорту, особливо спідвей, який має таку прекрасну історію.

Також у Рівному відкрили і історичну фотодошку на якій залиши автографи цього ветерани та сучасні спідвеїсти. А на урочистості запросили вихованців академії Рівненського Вересу, бо переконані спідвей та футбол - це передові види спорту у нашому місті.