День Героя. Це свято встановлене на честь українських борців за незалежність і свободу країни. Щорічно відзначається 23 травня. Як його провели у Рівному та хто з Героїв був присутній - дивіться далі.

Віктор Сторож у цивільному житті нотаріус, який пішов добровольцем воювати ще в 2014-му. Служив до 19-го року. Зізнається, втомився і хотів пожити спокійно. Але ворог усе змінив. І Віктор знову став на захист України. Отримав два поранення.

Нині тернополянин Віктор проходить реабілітацію на Рівненщині. Тут йому врятували кінцівку. Має позитивні прогнози на одужання. Сьогодні чоловік разом із колегами військовими прийшли на концерт в честь Дня Героя. Віктор зізнається важливо відчувати підтримку.

А от Олена про День Героя дізналася нещодавно. Її брат Максим Кривцов відомий український поет і фотограф. Максим кавалер ордена «За заслуги» III ступеня. Загинув у січні 24-го.

Олена із захопленням розповідає про свого Героя і продовжує вшановувати пам'ять про нього. У Рівному в це свято влаштували концерт.

23 травня дата символічна. Цього дня в 1938 році було вбито Євгена Коновальця, видатного українського військового й політичного діяча, полковника армії УНР. Вшанування його пам’яті стало символом відзначення всіх українських героїв.