Тепер постане перед судом.

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Вараського району, якому інкримінують придбання, зберігання та збут підробленої іноземної валюти, а також незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 289 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 23-річний раніше судимий чоловік з «напарником» налагодили збут фальшивої валюти. Так, у січні 2023 року обвинуваченому спільник передав 1550 доларів США підробленими 50-доларовими банкнотами. Купюри 2013 року емісії не відповідали аналогічним банкнотам, що знаходяться в офіційному обігу на території країни виробника за лінійними розмірами, способами друку та елементами захисту.

За ці гроші обвинувачений купив у жителя Сарненщини автомобіль BMW, який у подальшому передав спільнику.

Зловмисник свою вину в інкримінованих злочинах визнає і переконує, що щиро кається.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: 80-річна пішохідка померла у лікарні: поліцейські розшукують свідків ДТП у Рівному