В Україні зросте тариф на електроенергію. Вже з червня світло може здорожчати мало не вдвічі. Принаймні про це вже на повну говорять експерти. А все через постійні обстріли енергетичних об'єктів. Мовляв, підняття ціни зможе стабілізувати енергомережу та допоможе підготуватись до опалювального сезону. Більше деталей у сюжеті.

З першого червня цього року тарифи на електроенергію для населення зростуть. Проте остаточних цін ще не має. Експерти зазначають міненерго давно готував для цього потрібні документи.

Точно, який буде тариф поки що не затверджено, орієнтовно тариф буде три з половиною, чотири гривні, тобто міненерго для себе ще остаточно не вирішило, - каже засновник ГО "Спілка споживачів комунальних послуг" Олег Попенко.

В Україні знову запроваджені графіки погодинних відключень електроенергії. Адже енергосистема в Україні страждає через постійні обстріли російськими окупантами. Експерти повідомляють це одна з багатьох причин чому ціни на світло підвищуються.

Зараз ми оцінюємо ситуацію загалом це і потрібність ремонтів на тих чи інших об'єктах і на скільки швидко ми зможемо їх зробити. Це й оцінка міжнародної допомоги яка також нам зараз надається й у вигляді обладнання й у вигляді фінансових ресурсів, - розповідає заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Думки людей розділилися. Хтось вважає, подібні підвищення потрібні та нічого не змінять. Інші подібне сприймають негативно.

Нові платіжки за світло українці отримають вже у липні. Варто додати, чинний тариф на світло погодили рік тому, зараз споживачі сплачують 2 гривні 64 копійки за кВт-год

Читайте також: Сервісні послуги МВС онлайн: на Рівненщині запрацював Кабінет водія для бізнесу