Нестерпний сморід. Неподалік Рівного люди нарікають на роботу підприємства. За словами жителів села Бабин, отруйні речовини осідають на врожай, а на дворі немає чим дихати. Численні колективні скарги та акції протесту результатів не дають. Сьогодні у село приїхали профільні служби. Чи встановили порушення, а також що кажуть представники підприємства, дивіться у сюжеті.

Така ситуація відбувається у селі Бабин, біля Рівного. Місцеві жителі понад рік скаржаться на токсичні різки запахи, шум, навіть в ночі від місцевого підприємства. Найбільше хвилюються за своїх неповнолітніх дітей.

Численні колективні звернення та скарги, акції протесту результатів не дали.

У відповідь підприємство подало судовий позов на жителів "за перешкоджання підприємницької діяльності". Представники підприємства кажуть, вважають скарги людей безпідставними.

Додає, у 2023 році підприємство отримало дозвіл на викиди. Працюють у селі Бабин із червня 2022 року. Серед офіційно зареєстрованих діяльностей – виготовлення пластикової тари, друк та виробництво сухих будівельних сумішей. Дозвіл на викиди підприємство отримало лише для різновиду друку спиртовими чи водорозчинними фарбами на гнучких матеріалах таких як плівка, папір, картон, фольга, тканина тощо. Серед місцевих провели опитування. Але люди вважають його неправомірним.

Заступник сільського голови Бабинської територіальної громади, запевняє, що своїх мешканців підтримують. Але впливу на підприємство не мають.

Вперше до управління екологічного нагляду природних ресурсів та промислового забруднення, жителі села Бабин звернулися приблизно два роки тому.

Представники підприємства теж звернулося до державного екологічного управління із заявою про проведення перевірки, аби визначити чи є у них надлишок хімічних викидів.

Представники головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області після відвідування підприємства запевняють, що воно не перевищує викиди хімічних речовин у повітря.

Додають, всі дозволи на викиди у підприємства є.

Після цих слів, надати пояснення щодо неприємного запаху, людям та й власне журналістам, представники підприємства відмовились.

Місцеві мешканці планують звертатись теж за юридичною допомогою і шукати розв'язання проблеми у суді. Бо швидше за все їх лишили на одинці з даною ситуацією. Сподіваються, на справедливість Феміди.