На великих швидкостях та без гальм. У Рівному розпочався 66-й сезон зі спідвею. Вперше від початку великої війни на трибуни пустили вболівальників. Хто переміг - дивіться далі у сюжеті.

У Рівному цими вихідними пройшов перший етап чемпіонату України зі спідвею. Це перший етап особистого відкритого чемпіонату України.

Володимиру Скороходу - 12. Уторік спідвеїст став чемпіоном України. Планує поїхати на чемпіонат світу та Європи. Нині, у першому заїзді теж здобув першість.

Арсен Троцюк ще з 2 років їздить на мотоциклі. Нині йому вже 10. За цей період став чемпіоном України з мотокросу. З минулого року став одним зі спідвеїстів.

В мотоспорт Арсена привів дідусь Василь. Чоловік розповідає, вже 50 років слідкує за спідвеєм. Тепер пишається своїм онуком.

Василь бачить в онукові майбутнього чемпіона світового рівня. Каже, спідвей - травматичний вид, та все ж ризики є у кожному виді спорту.

Загалом у першому етапі брали участь 22 спідвеїсти. Проходили змагання у класах мотоциклів з різними об'ємами двигунів. Перегони не обійшлись без падінь.

Загалом першість у класі мотоциклів на 140 сантиметрів кубічних здобув Володимир Скороход. На 250 кубів - Макар Левішин, а у класі 500 - Роман Капустін. До слова, вперше від початку великої війни на перегони допустили вболівальників. Близько півтори тисячі фанів зібралися на трибунах Мототреку.

Читайте також: Шість медалей Кубка світу здобули дзюдоїсти з Рівненщини