Пожежі через загоряння сухостою, смерть на водоймі та аварії. Минулі вихідні на Рівненщині були не спокійними. Більше про надзвичайні події, дивіться далі у сюжеті.

Загинув на місці події. У Вараші потрапив у ДТП неповнолітній мотоцикліст.

Слідчий слідчого управління встановив, що 17-річний житель села Діброва — водій мотоцикла «Lifan», не впорався із керуванням та допустив зіткнення із попутним маршрутним таксі «Mersedes Benz» під керуванням 47-річного рівнянина. Медики швидкої на місці події намагались врятувати життя неповнолітнього, однак, від отриманих травм він загинув. Відомо, що двоколісний транспорт належить батькові, втім парубок мав посвідчення водія та був у мотошоломі, - повідомила Марія Юстицька, речниця ГУНП в Рівненській області.

Важкі травми в аварії отримав мотоцикліст на Сарненщині. Юнак на двоколісному врізався у відбійник.

20-річний житель села Зносичі, водій мотоцикла «Lifan», на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та врізався у відбійник. Із відкритою черепно-мозковою травмою та переломом черепа його госпіталізували в реанімацію. Відомо, що Мотоцикліст був без шолома. Поліцейські вкотре нагадують водіям: дотримуйтесь Правил дорожнього руху та встановлених швидкісних обмежень. Не нехтуйте власною безпекою. Ваше життя – у ваших руках.

А у Рівному діти на електросамокаті зіштовхнулися на дорозі з автівкою.

Слідчий встановив, що 12-річна рівнянка їхала на електросамокаті «Audi» разом із пасажиркою — 12-річною жителькою села Ільпінь. Виїжджаючи із другорядної дороги, в’їхала в автомобіль «Hyundai Accent» під керуванням 30-річного жителя обласного центру, який рухався по головній. Слідчі за цим фактом проводять перевірку. Водій легковика був тверезий. Правоохоронці ж наголошують і кермувальникам самокатів, і батькам бути обережними на дорогах. Варто їздити ними у нелюдних місцях та не на проїзній частині.

Чимало роботи на вихідних було і у рятувальників. Зокрема, поблизу вулиці Волинської Дивізії їм довелося гасити займання сухої трави.

Вогнеборцями вдалося ліквідувати пожежу о 20:21, площа якої 1 гектар. Причина та збитки встановлюються. До ліквідації було залучено 2 автоцистерни та 8 рятувальників. Ми нагадуємо, що спалювання сухої рослинності заборонене. Адміністративна відповідальність становить від 3 тисяч до 6 тисяч гривень, - зазначила Олеся Осипчук, речниця ГУ ДСНС в Рівненській області.

Окрім сухостою, вогнеборці рятували від знищення і оселю у Здолбунові.

Вогнеборці, що прибули на місце побачили, що вогнем повністю охоплено житловий будинок та господарчу будівлю, на гасіння оперативно було подано вогнегасні речовини. Внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок та господарчу будівлю. Жертв та постраждалих немає. До гасіння було залучено 3 автоцистерни та 12 вогнеборців. Причина пожежі та розмір збитків встановлюються, - повідомила Олеся Осипчук.

На Гощанщині із річки Горинь рятувальники спільно із водолазами підняли на поверхню тіло чоловіка.

Рятувальники спільно із водолазами Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах поблизу села Микулин Гощанської ТГ Рівненського району підняли на поверхню тіло чоловіка 1985 року народження. Обставини загибелі встановлюються. Рятувальники Рівненщини закликають громадян дотримуватися правил безпеки під час відпочинку на водоймах, - повідомила Олеся Осипчук.

Також нагадують про необхідність дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті. Правоохоронці ж не забувати про правила дорожнього руху. Аби вберегти своє життя та інших.

Читайте також: Два генератори, золоті вироби, гроші та мобільний телефон: рівнянина викрили на крадіжках