Фото: rivne1.tv - Декоративний глід у Рівному
У понеділок, 20 травня, відзначають День перекладача жестової мови в Україні, Всесвітній день метролога, Всесвітній день травматолога, День банківських працівників України, Європейський день моря.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

20 травня - день пам'яті мучеників Фалалея, Олександра та Астерія.
Фалалей був 18-річним юнаком, який відверто зізнався у своїй вірі перед правителем Егеї. Він був сином воєводи і навчався лікарській майстерності. Під час переслідувань християн у Лівані, він був приведений перед правителя Тиверія, але зумів уникнути страти і втекти. Згодом, Фалалей був знову захоплений і приведений перед ігемона Феодора в Егейському граді.

Олександр та Астерій, які спочатку були катами, отримали наказ просвердлити ноги Фалалея і повісити його головою вниз. Однак, замість цього, вони просвердлили дерево і повісили його. Коли ігемон побачив, що його обдурили, він наказав побити їх. Під час побиття, Олександр та Астерій визнали себе християнами і були негайно страчені мечем.

Фалалей же був кинутий на поживу диким звірам, але ні ведмедиця, ні леви не торкнулися його, а покірно припали до його ніг. Це змусило натовп вигукувати: "Великий Бог християнський! Бог Фалалея, помилуй нас!". Урешті, Фалалей був утоплений за наказом ігемона, але згодом з’явився перед ним у білому одязі, що здивувало всіх присутніх.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 20 ТРАВНЯ

20 травня день ангела у власників таких імен: Олександр, Олексій, Микита, Іван і Тимофій, а також Антон, Іван, Михайло, Степан.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ І ТРАДИЦІЇ

  • Багато павуків з’являється — спекотна і суха погода буде в найближчі дні.
  • Жаби розквакалися - до врожаю огірків.
  • Гроза може свідчити про хороший урожай цього року.
  • Ранкова роса віщує сонячну погоду та швидке зростання рослин.
  • Якщо качки цілий день плавають і пірнають, це може передвіщати дощ.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 20 ТРАВНЯ

Не можна сьогодні сваритися, лихословити, пліткувати, відмовляти в допомозі.
Заборонено лінуватися.
Вагітним жінкам цього дня заборонялося шити і в'язати.