Реабілітолог, мотиватор та інколи психолог. Так проходять звичайні будні фізичної терапевтки, яка працює у Рівненському госпіталі ветеранів війни. Щодня допомагає нашим захисникам призвичаїтись до цивільного життя. Процес реабілітації складний і робота теж. Наш Павло Невесенко бачив частину робочого дня фізичної терапевтки.

Це звичайний робочий день фізичної терапевтки Тетяни Терешкович. Вона допомагає пацієнту з палати дістатися на реабілітацію. По дорозі завжди запитує, як військовий себе почуває.

Потому відбувається сам процес терапії. Пацієнт у Тетяни у важкому стані після поранення. Відтак сам процес реабілітації для нього болючий.

Юрій отримав черепно-мозкову травму у ділянці лобної частини. Вона дала значні ускладнення чоловікові. Відтак у Тетяни Терешкович чимало роботи. Звісно Юрій теж працює.

Оскільки травма складна, після декількох вправ Юрію стає погано. Тут варто зробити невелику паузу.

Тетяна Терешкович займається фізичною терапією з 2016 року. Каже, ця робота непроста. До кожного пацієнта потрібно знайти свій підхід, залежно від його травми та психологічного стану.

Тетяна розповідає, коли лише починала працювати з травмованими військовими їй було важко насамперед морально. Запевняє, вдала реабілітація залежить від багатьох факторів - насамперед це злагоджена робота команди госпіталю, починаючи від реабілітологів терапевтів і закінчуючи психологами. Втім, важливою є і підтримка рідних. Сукупність цих факторів допомагала військовим з важкими травмами ставати на ноги.

Не менш важливою складовою під час реабілітації є й мотивація пацієнта.

Відірватися від тяжкої щоденної роботи Тетяні Терешкович допомагають її діти. При цьому жінка запевняє, не має права здатися і вигоряти. Каже, реабілітація військових - це найменше, чим вона може віддячити нашим захисникам.