Рівненська громада схилить голови у скорботі за Героєм Володимиром Самковим, який поліг у бою з ворогом. Прощання із Героєм відбудеться завтра, 18 травня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі «Нове»…

Володимир Самков народився 27 грудня 2000 року у місті Рівне. Родина жила у Квасилові, тут Володя закінчив школу, тут же навчався у професійному ліцеї на механіка. Працював у столиці в інтернет-магазині.

Життєрадісний, веселий, позитивний хлопець. Він любив баскетбол та риболовлю, читав та писав реп, навіть записали з другом одну пісню на студії. Мав багато друзів та знайомих. Він хотів багато встигнути. Завжди повторював: «Треба жити так, щоб було що згадати. Треба брати від життя все» І саме так жив, - пригадує мама Героя Вікторія.

Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення, Володимир повернувся з Києва додому в Квасилів.

Він пішов добровольцем в «Азов» у лютому 2023 року. Я просила зачекати повістки, але Володя лише сказав: «Мам війна закінчиться, а я навіть не воював». Проходив курс молодого бійця, а тоді вони вирушили в зону активних бойових дій. Мені говорив лише якісь побутові речі, про службу не розповідав. Казав, що мені цього знати не треба, - продовжує мама.



Разом із Володею ми служили майже рік, разом починали. Дуже наполегливий, постійно шукав можливості розвиватися, рости, удосконалюватися. Він хотів бути снайпером, ми робили усе задля його переводу, але… Володя - це Людина з великої літери, він знав заради чого прийшов у військо, чітко знав, заради чого воюємо. Він умів повести за собою людей, умів знайти вихід із будь-якої ситуації, аби виконати завдання, - розповідає командир взводу, в якому служив Володимир Самков, з позивним «Ржавий».

На жаль, 23-річний солдат Володимир Самков, бувши вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України, загинув 12 травня 2024 року на Донецькому напрямку.