Висновки активісти робили за кількома параметрами, після опитування трьох десятків місцевих експертів. Рівненські громадські діячі, журналісти, підприємці та працівники гуманітарної сфери - загалом три десятка людей, котрих в "ОПОРІ" назвали експертами, дали оцінку роботі міської влади Рівного за 2011 рік.

Працю Володимира Хомка визнали "радше ефективною" 40 відсотків респондентів, "радше неефективною" - 37%. Натомість Рівне раду і виконком оцінили гірше.

Водночас, політика, котру провадить міський голова, 43% експертів вважають "радше непрозорою". Забракло міській владі й ефективності у вирішенні соціально-гуманітарних та економічних проблем.

Найгірше експерти оцінили боротьбу з безробіттям, рівень медичної допомоги та забезпечення медзакладів, дошкільну освіту, соцзахист і реформування житлово-комунального господарства. І як у анекдоті - "зате ми гарно співаємо": чи не найліпші оцінки міська влада отримала за організацію культурно-мистецьких заходів. Окремим пунктом експерти згадали про "Майданс".