Хліботерапія. Біля Рівного внутрішньо переміщені особи та волонтери печуть хліб для військових та малозабезпечених людей. Це як інтеграція у новий соціум та допомога іншим. Вже два роки у громадах на Рівненщині реалізують проєкт "Ділимося хлібом". Як його втілюють на практиці, дивіться далі у сюжеті.

На імпровізованій кухні у Білій Криниці процес випікання хліба розпочинається з так званої хліботерапії. Переселенці на борошні малюють власну асоціацію.

Тетяна мешканка Курдюмівки, що під Бахмутом. Нині мешкає у Колоденці. Вирішила долучитись до виготовлення випічки для військових, адже знає наскільки важлива така підтримка захисникам. Війна забрала у Тетяни не лише домівку, а й старшого сина, який став на захист Батьківщини. Тому й вирішила долучитися до акції. Жінка розповідає, любить готувати страви з тіста.

Напекти смаколиків вирішила і мешканка Слов'янська, Світлана. Вона вимушено переїхала на Рівненщину з донькою та онукою. Її зять нині боронить Україну від Росії. Каже, основний секрет приготування випічки — це любов та настрій, який людина вкладає під час виготовлення.

Коли уже тісто замішене, та рогалики сформовані не менш важливим є й сам процес випікання.

Наталія Оленчук жителька Білої Криниці. З перших днів повномасштабного вторгнення займається волонтерством. З кінця літа 2022-го долучилася до проєкту, ділимося хлібом. Розповідає, тут об'єднують волонтерів, переселенців, ветеранів та людей з інвалідністю. Випікають хліб і не тільки. Все заради одного, підтримати наших захисників та подарувати їм частинку тепла.

Проєкт "Ділимося хлібом" започаткувала на Рівненщині Фундація імені князів-благодійників Острозьких. Нині цю ініціативу підхопили ще у дев'яти регіонах нашої країни. Керівник проєкту Руслан Краплич розповідає, випікання хліба та інших смаколиків — це ще й праця та арттерапія для ВПО. Тут вони об'єднуються та разом роблять добру справу.

Зготовлену переселенцями випічку передали до Білокриницького дитячого будинку сімейного типу та пораненим військовим у Рівненських шпиталях.