У Рівному в останню земну дорогу провели двох мужніх захисників. 53-річного майора Збройних сил України Олега Маслянка. Та 32-річного старшого солдата Державної прикордонної служби України Дмитра Лопатюка. Герої загинули на Донецькому напрямку виконуючи військовий обов'язок. Більше про захисників розповість наша Людмила Жук.

На майдані Незалежності попрощалися з Олегом Маслянком та Дмитром Лопатюком. Рівняни схилили голови перед полеглими героями.

Олег Маслянко народився 13 жовтня у 1970 році. Після здобуття Україною незалежності переїхав до Рівного. Понад 20 років служив у поліції. Захищав Незалежність України з 2014 року. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист рідної землі.

У 15 році, ми разом призвалися. Пройшли підготовку у Сумському університеті. Нас розкидали у десантні бригади. 15-16 ми відслужили все добре. Потім він підписав контракт. Був на Тучинському полігоні. Написав рапорт і добровільно поїхав на передову, - пригадує знайомий загиблого Олега Анатолій.

53-річний майор Збройних сил України Олег Маслянко загинув 25 лютого цього року на Донецькому напрямку.

Дмитро Лопатюк народився 7 листопада 1991 року у Рівному. Закінчив місцевий ліцей, згодом один з київських університетів. Знайомі пригадують його як чесну, добру та вірну людину.

Дуже він невідказний, дуже хороший, що скажеш попросиш і він завжди допоможе. Це такого не було. Ми працювали у бухгалтерії й він знаєте як, він дуже розумний хлопець. Як щось треба він прибіжить. Що я можу сказати, дуже шкода таких хлопців що гинуть зараз, - каже знайома загиблого Дмитра Галина

32-річний старший солдат Державної прикордонної служби України Дмитро Лопатюк загинув 1 травня 2024 року на Донецькому напрямку.

Поховали героїв на кладовищі Нове у Рівному. Вічна слава Героям. Не забудемо не пробачимо.

Читайте також: На Рівненщині вогнеборці ліквідували пожежу у приватному господарстві