На Дубенщині сім родин загиблих Героїв отримали Президентські нагороди - ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Їх отримали родичі загиблих: Андрія Мишка, Віталія Костюка, Павла Поліщука, Тараса Юзвяка, Михайла Раба, Богдана Чижа та Миколи Оверчука.

 Вручав нагороди голова Дубенської РДА.

Про це повідомила Дубенська районна держадміністрація.

Андрій Мишко був жителем села Рачин Тараканівської тергромади. Навчався у Дубенському професійно-технічному училищі за спеціальністю газоелектрозварювальника. Працював на Дубенському ливарно-механічному заводі, потім – на заводі гумово-технічних виробів. До ЗСУ був призваний у березні 2022 року. Солдата Андрій Мишко загинув у боях на Донецькому напрямку. Йому назавжди 33.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала дружина Олена Анатоліївна, донька та мама Тамара Олександрівна.

Житель села Свищів Ярославицької тергромади Віталій Костюк до повномасштабного вторгнення, разом із сім’єю, проживав у селі Воротнів на Волині. Працював водієм-експедитором у ПрАТ «Теремно Хліб». На службі в ЗСУ виконував обов’язки старшого солдата, сапера. Свій останній бій воїн прийняв на Луганському напрямку. Йому було всього лиш 29 років.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала дружина Ірині Петрівні, мама Жанні Григорівні й тато Анатолію Анатолійовичу.

Острожчанин Павло Поліщук закінчив Рівненське професійно-технічне училище №10, де здобув спеціальність слюсаря. Працював на Луцькому автозаводі, на приватному підприємстві «Скорпіон». На службі в ЗСУ виконував обов’язки солдата. Воїн довгий час вважався зниклим безвісти.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили мамі Любові Анатоліївні.

Житель Крупця Тарас Юзвяк після закінчення місцевої школи вступив до Кременецького лісотехнічного коледжу, по тому – до Державного лісотехнічного університету. Деякий час працював у лісництві. Тарас був учасником антитерористичної операції у 2014-2015 роках. Тоді служив у 128-окремій гірсько-піхотній бригаді, воював на Донеччині й Луганщині. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік повернувся до лав захисників України. Служив у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR, був стрільцем-снайпером 2-ої категорії у відділенні снайперів. Свій останній бій воїн прийняв на Донецькому напрямку, до останнього залишаючись вірним своїй присязі.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала дружина Оксана Василівна.

Михайло Раб теж проживав у Крупці. Навчався в Радивилівському професійному ліцеї, де здобув спеціальність тракторист-машиніст. Деякий час працював у фірмі «Шляховик». Строкову службу проходив у Головному розвідувальному управлінні міста Київ. 25 лютого 2022 року добровольцем пішов захищати рідну країну. Служив у відділенні роти вогневої підтримки 214-го окремого спеціального батальйону «OPFOR», обороняв Бахмут. Наш земляк загинув у боях на Донецькому напрямку. Йому виповнилось лише 23.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали мама Тетяна Ярославівна й тато Сергій Олександрович.

Радивилівчанин Богдан Чиж з дитинстві захоплювався музикою. Після закінчення місцевої школи здобув професію механіка сільськогосподарської техніки, тракториста-машиніста у Радивилівському професійному ліцеї. Певний час жив та працював у Львові. Спочатку в охоронній фірмі, згодом на паперовій фабриці. До лав ЗСУ Богдан був призваний у вересні 2022 року. На службі виконував обов’язки солдата, водія-механіка. Свій останній бій воїн прийняв на Луганському напрямку, до останнього залишаючись вірним своїй присязі.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили мамі Нілі Володимирівні й татові Петру Богдановичу.

Микола Оверчук був жителем села Опарипси Радивилівської тегромади. Закінчив Радивилівську школу №2. До лав Збройних Сил України був призваний у серпні 2023 року. Службу проходив у єгерській роті у званні солдата. Побратими згадують його як товариського, відважного та завжди готового прийти на допомогу. Воїн загинув у боях на Луганщині.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала мама Ганна Іванівна.