Конфіскація автомобілів у нетверезих водіїв для ЗСУ. За таке звернення проголосували депутати обласної ради. Також взяли на свій баланс Клеванську районну лікарню. Подробиці сесії від Іллі Томашевського.

Рівненщина хоче купувати зброю для української армії. Таке перше питання було на сесії обласної ради. Депутати планують розробити механізм, який дозволить купувати зброю за гроші з обласного бюджету.

Також Депутати Рівненської облради погодили заяву Віталія Гайдукевича про складання мандата. У своїй заяві Гайдукевич вказав, що волонтерська діяльність у нього забирає багато часу і це "унеможливлює" виконання депутатських обов'язків. Крім того, Рівненська обласна рада знову подала звернення щодо обмеження будь-якої діяльності у Верховній раді народних депутатів від «ОПЗЖ».

Депутати проголосували і за об'єднання ряду комунальних закладів та утворення 4 нових установ. Це Здолбунівський геріатричний пансіонат, Мирогощанський та Рівненський психоневрологічні інтернати й центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти. Плюс облрада взяла на свій баланс Клеванську лікарню.

А наприкінці депутати голосували за звернення до Верховної ради щодо конфіскації автомобілів у осіб, які керують ними у стані сп’яніння, та передачі таких авто на користь Сил оборони України.

Читайте також: 25 тисяч гривень та 20 євро зібрали на ЗСУ депутати Рівненської обласної ради під час сесії