На сесію Рівненської обласної ради виноситься 45 питань, повідомляє пресслужба облради.

Порядок денний засідання вчора, 24 квітня, затвердили члени президії.

26 квітня в сесійній залі депутати планують заслухати інформацію керівника Рівненської обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури на території області у 2023 році.

Є в порядку денному вісім кадрових питань щодо призначення керівників обласних комунальних закладів та підприємств, зокрема, тих, які зазнали реорганізації (об’єднання). Депутати також затверджуватимуть Положення об’єднаних КЗ.

Низка рішень, в разі прийняття, дозволять упорядкувати питання користування земельними ділянками для Рівнеоблводоканалу та Обласного мистецького ліцею в с. Олександрія.

Натомість питання про надання згоди на поділ земельної ділянки Обласній психіатричній лікарні в с. Орлівка довелося зняти з порядку денного 22-ї сесії на доопрацювання - через заперечення ДП «Інститут судово-психіатричних експертиз».

Два сесійні питання стосуватимуться приватизації (візчуження) майна, яке перебуває в обласній комунальній власності. Це паливний склад у Сарнах та автомобіль 1984 року, який через свій технічний стан більше не використовується.

Визначатимуться депутати і щодо надання в користування мисливських угідь кільком товариствам мисливців і рибалок.

Є в порядку денному питання перейменування Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру на Обласну інфекційну лікарню. А також проєкт рішення щодо прийняття в обласну комунальну власність цілісного майнового комплексу Клеванської лікарні імені Михайла Вервеги. Наразі підприємство перебуває у власності Клеванської селищної ради.

А от питання реорганізації КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» вирішили на розгляд сесії не виносити, щоб доопрацювати.

Не виноситимуть в сесійний зал і проєкт рішення стосовно внесення змін до Регламенту обласної ради, які мали б дозволити мобілізованим депутатам брати участь в засіданнях дистанційно. Як пояснили фахівці відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи виконавчого апарату РОР, Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт, який унормовує це питання. Тож після його прийняття така можливість у депутатів, котрі воюють, з’явиться.

Предметом обговорення в сесійній залі стануть кілька звернень до керівництва держави. Рішенням президії їх у порядку денному буде чотири. Стосуються вони різного:

  • неприпустимості підтримки проєкту Закону України, який передбачає передачу лісогосподарських земель територіальних громад у державну власність,
  • заборони народним депутатам України, обраним від ОПЗЖ, займати керівні посади у Верховній Раді України, інших органах, утворених ВРУ, а також в подальшому балотуватися,
  • конфіскації автомобілів в осіб, які керують ними у стані сп’яніння, та передачі таких авто на користь Сил оборони України.

Ще один проєкт звернення надійшов на президію. Адресований він Рівненській обласній військовій адміністрації. У документі обласна рада пропонує ОВА розробити нову цільову програму «Зброя від Рівненщини – «Зроблено в Україні». Вона передбачатиме закупівлю озброєння українського виробництва для ЗСУ коштом обласного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що засідання відбудеться 26 квітня об 11.00. Роботу депутатів транслюватимуть наживо на YouTube-каналі обласної ради та на офіційному сайті в рубриці «On-line трансляції».