За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 3 жителів Сарненщини, які займались незаконними порубками лісу, перевезенням, зберіганням та збутом деревини у складі організованої групи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував угруповання та налагодив схему «заробітку» житель Сарненщини. До своєї незаконної діяльності він долучив 2 своїх односельців. Чоловіки, не маючи лісорубних квитків, зрізали сосни та дуби на території Вирівської громади у Сарненському районі. Незаконно зрубані дерева зловмисники розпилювали на колоди для зручності транспортування і маскування, та автомобілем марки «УАЗ 452» перевозили деревину для зберігання в спеціально підготовлених для цього місцях.

Пізніше колодки продавали клієнтам, а отриманий прибуток організатор розподіляв між усіма учасниками групи.

Упродовж серпня - грудня 2023 року правоохоронцями задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності угруповання. Наразі судом накладено арешт на бензопили та транспортний засіб, які зловмисники використовували у своїй діяльності, а також колоди деревини, вилучені під час обшуків. Обвинувачені вже відшкодували завдані збитки.

Обвинувальний акт скеровано до Сарненського районного суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

За інформацією Рівненської обласної прокуратури

Читайте також: ДТП на Рівненщині: загинула 19-річна жителька Володимирця