Захисник Бахмута. Військовослужбовець Олег на війні з часів АТО. З початком повномасштабного вторгнення знову пішов до лав Збройних сил України. Весь час перебував на Бахмутському напрямку. За станом здоров'я зараз не може повернутися до побратимів на фронт. Більше про бойовий досвід військовослужбовця дізнавалася — Людмила Жук.

 

Військовослужбовець Олег став на захист країни у 2014 році. Перебував у зоні АТО рік. Каже, тоді у деяких моментах було важче ніж зараз.

 

Ну, я вам скажу, що фізично тіпа, що зараз можна і на полігоні підготуватися. Колись, ну у 14-му, так не готували. Готували завжди військовослужбовців, але зараз більше готують, лучше в дівають, лучше годують от в такому плані.

У 2023 році знову приєднався до лав Збройних сил України. Служив на Бахмутському напрямку.

Пішов я у військкомат. Забрали мене і попав я у 24 бригаду в роту вогневої підтримки, - розповідає військовослужбовець Олег.

Військовослужбовець говорить - перший бій не забуде:

Я був водієм мінометного взводу, але я виконував наводчика міномета. Діло в, тому що наш командир нам давав координати ми стріляли по координатах. Тим мені запам'яталося що нам дав координати і каже, хлопці почекайте забігайте в укриття. Ми тільки забігли в укриття і почало нас крити і думаєш ще не одної міни не випустив, а тут вже всьо.

Розповідає, завдання у них було тільки одне.

Наша була одна задача. Ми мінометчики. Ми заїхали відпрацювали і верталися назад.

Олег каже, ситуація на фронті складна. Особового складу не вистачає.

Навіть мої побратими, навіть нема кому їх поміняти. Вони сидять в окопах. Ми зідзвонюємося, вони кажуть ми стоїмо на позиціях. Хоч перші помінялися там тиждень постояли тиждень віддихали то зараз вони постійно стоять на тих позиціях.

Весь час що був на фронті ніс службу на Бахмутському напрямку. Зараз перебуває у Дубенському РТЦК та СП.

Хвороба трошки, з серцем і хребтову грижу мені вирізали вже ходив, ходив, ці бронежилети. Це ж не тільки в мене. Це багато у військовослужбовців фізично напевно, що спини не витримують, - каже Олег.

Варто нагадати, що на Рівненщині розпочинають впроваджувати ротації аби захисники які отримали поранення чи мають проблеми зі здоров'ям продовжували нести військовий обов'язок у військових комісаріатах.

Читайте також: Півтора місяця полону та тортур: історія військовослужбовця, який несе службу у Дубенському РТЦК та СП (ВІДЕО)