Фото ілюстративне
Завдяки прокуратурі громаді Здолбунова повернули протирадіаційне укриття в Будинку побуту. Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокурора, скасував рішення суду першої інстанції, визнав недійсним договір купівлі-продажу та зобов’язав повернути у комунальну власність Здолбунівської громади протирадіаційне укриття на 150 осіб.

У 1994 році, між Фондом комунального майна Здолбунівського району та товариством покупців членів трудового колективу орендного виробничо-комерційного підприємства укладено договір купівлі-продажу майна цього підприємства, - встановили прокурори.

До нього увійшло і приміщення Будинку побуту, у підвалі якого розташоване протирадіаційне укриття, включене до фонду захисних споруд цивільного захисту по Рівненській області. Загальна площа укриття – 150 кв. м., а місткість – 150 осіб.

Втім, відповідно до законодавства України, протирадіаційні споруди не підлягають приватизації, тому прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу підвального поверху Будинку побуту та повернути майно в комунальну власність територіальної громади.

Суд першої інстанції позов прокурора не задоволив, а от Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконати усі позовні вимоги.

Читайте також: На Рівненщині вогнеборці ліквідували шість пожеж за минулу добу