Наймолодша серед фельдшерів-рятувальників. 21-річна дубенчанка працює медиком в одному із відділень пожежно-рятувальної частини у Рівному. Чому обрала таку професію, дивіться далі у сюжеті.

Одного разу виїжджали діставати песика з котловану, іншого разу їздили діставати песика з закинутого каналізаційного люка, - розповідає Катерина Кулеша, фельдшер-рятувальник.

Однак, такі виїзди, які закінчуються хепіендом, рідше виняток в роботі фельдшера-рятувальника.

В мене перший виїзд був у ДТП з потерпілими, із загиблими. По відчуттях переповнював з одного боку адреналін, бо ти розумієш, що ти мусиш допомогти, але ти вже нічого не можеш зробити, а з іншого боку ти сприймаєш цю ситуацію просто розумієш це робота, - каже Катерина.

Хоч робота не з легких, зате з цікавих, додає дівчина.

Ну я особисто в стаціонарі не працювала, але під час проходження практики переддипломної це однакова робота, ти кожного дня робиш одне й те саме. Це не для мене. Робота фельдшера-рятувальника ідеально поєдналася з моїм бажанням до якихось неординарних ситуацій. Якщо порівнювати із стаціонаром, специфіка абсолютно інша. Мої бажання ідеально поєдналися до ліквідації певних неординарних ситуацій і моєї освіти.

Колеги роботою Катерини задоволені.

Катерина це молодий фахівець, вона працює у нас 2 рік, зарекомендувала себе з хорошої сторони, молодець, - каже Олександр Олійник, командир відділення пожежно-рятувальної частини.

Коли на надзвичайні події разом із рятувальниками виїжджає і фельдшер-рятувальник, він може надати кваліфіковану першу допомогу, тим самим врятувати життя потерпілим.

Ми як правило приїжджаємо перші. Швидка ще в дорозі, ми вже деблоковуємо потерпілих, якщо у нас є фельдшер-рятувальник він зразу може надати першу домедичну допомогу, якщо потрібно - непрямий масаж серця, штучне дихання, накласти шийний комірець, на таких виїздах дуже допомагає і допомагає зберегти життя людям, - говорить Олександр Олійник.

Усе необхідне для порятунку людей знаходиться в ось такій не малій та не легкій аптечці.

Сумка Р1 використовується для надання невідкладної допомоги потерпілим. Вона містить у собі все необхідне: як перев'язувальні матеріали, так і засоби для надання першої невідкладної допомоги. У своєму складі вона наповнена, містить перев'язувальний матеріал, аспіратор, антисептичні розчини, також є гемостатичні пов'язки.

Окрім свого обладнання Катерина має знати і вміти працювати з обладнанням, яке є у машині, на якій разом з колегами дівчина виїздить на надзвичайні ситуації.

Як на мене, це є основними двома відділами автомобіля сармес. Бо містять елементи для розбивання скла, комплекти для фіксації вантажних автомобілів, блоки для стабілізації, противідкотні опори і комплект гідроелектрообладнання. Це обладнання найчастіше використовується при ДТП: різак, розжим, домкрати, установки, які дають утримувати відрізану арку із чимось, що дає опору. Гідроелектроінструмент використовується найчастіше. Гідравлічний інструмент під'єднується до маслостанції за допомогою цих шлангів і тоді ми можемо ними вже працювати.

І це не єдине обладнання, яке є в авто і яким повинна вміти користуватися Катерина. Свою роботу дівчина любить за непередбачуваність та адреналін, який можна отримати чи не на кожному чергуванні.