На чотири гривні за місяць. На Рівненщині дорожчає пальне. І це не межа, кажуть експерти. Чого чекати і як реагують на ситуацію водії, розповість Владислав Стецюк.

Так Олексій реагує на здорожчання цін на пальне. Від початку березня вони зросли на 4 гривні. Чоловік каже, з людей тягнуть останні гроші. Цієї ж думки і Сергій.

А от водійка Ольга зросту цін на пальне не помітила. Бо, мовляв, її автівка багато не споживає.

Координатор однієї з мереж АЗС Віталій Першогуба розповідає, ціни на пальне зросли через вартість нафти на світовому ринку.

Однією з причин здорожчання ціни за барель нафти є конфлікт на Близькому Сході. Та попри це, вартість пального в Україні може зрости ще й через акциз. Кабмін пропонує підвищити його на паливо.

У 2024 році акциз із кожної тисячі літрів бензину має подорожчати на 29 євро, дизпалива – на 38 євро, газу – на більш ніж 3 євро.

Як зазначає директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн виданню "Економічна правда", якщо законопроєкт підтримають депутати, то за чотири роки при нинішньому курсу євро, ціна на літр дизпалива збільшиться на 7 гривень, бензин на 9, автогаз - на 90 копійок. Таким чином водіїв вже ставлять перед вибором - ходити пішки, чи віддавати останні гривні на пальне.

 Читайте також: Із Херсона на Рівненщину: у Дубні вже два роки оперує хірург ВПО (ВІДЕО)