Органіст, музикознавець та композитор представить концертну програму, що є першою частиною його нового масштабного авторського проєкту «1000 років української музики: органна версія».

11 квітня у Органному залі з унікальною програмою виступить Богдан Дем’яненко.

Слухачі матимуть змогу пройти чималий історичний шлях і поринути в українську музику Середньовіччя, Бароко, Класицизму та сучасності. Водночас, мета проєкту – нагадати нам про цілісність нашої багатовікової музичної традиції і її глибинну спорідненість із музичною культурою Західної Європи. Ось чому Богдан Дем’яненко обирає у якості головного «героя» проєкту власне орган - музичний інструмент, який століттями вдосконалювали у Західній Європі і який асоціюється передусім із західноєвропейською музикою, - розповіли на сторінці Рівненської обласної філармонії.

Гості вечора почують дохристиянську пісню про створення світу, візантійський наспів, партесні концерти невідомих авторів 17-18 ст., твори М. Березовського, А. Веделя (усе перелічене - в органних версіях Богдана Дем’яненка), а також органні композиції Л. Дичко, М. Шуха, В. Гончаренка, С. Острової, Б. Дем’яненка. П’ять творів програми звучатимуть прем’єрно!

Квитки: https://ticketclub.com.ua/event/6007/?session=15337