Він був «батьком рівненського баскетболу». На 68 році життя помер Сергій Шемосюк. Чоловік був одним з засновників баскетбольної команди «Пульсар». Він вивів клуб з Першої ліги у Суперлігу. Більше про легенду баскетболу в історіях його вихованців.

Десятки баскетболістів, вболівальників та рівнян зібралися в приміщенні ДЮСШ олімпійського резерву. Тут прощаються з легендою рівненського баскетболу Сергієм Шемосюком.

Віктор Герасимчук - вихованець Сергія Шемосюка. Чоловік розповідає, саме завдяки наставнику став професійним баскетболістом.

Саме Сергій Шемосюк є одним з засновників рівненської баскетбольної команди "Пульсар". Вихованці діляться, наставник змінив підхід до цієї гри, що дало змогу з Першої ліги піднятися до найвищого дивізіону України.

У далекому 1999 році Сергій Шемосюк помітив молодого таланта Сергія Ліщука і взяв до складу "Пульсара". Він допоміг юному гравцю стати професійним баскетболістом світового рівня.

Президент БК "Рівне" Сергій Ліщук згадує, на баскетбольному майданчику його наставник Сергій Шемосюк був дуже емоційною людиною.

Сергій Шемосюк перший, хто переклав правила баскетболу українською мовою. З 2007 року по 2022 очолював обласну Спеціалізовану ДЮСШ олімпійського резерву.

Для знайомих Сергія Шемосюка його смерть стала неочікуваною. Ще нещодавно він відвідував гру БК "Рівне" проти "Старого Луцька". Легенда баскетболу пішов з життя у 67 років.