Будучи працевлаштовані у закладі, двоє лікарів жодного дня там не працювали. Проте, відповідно до поданих ними документів, за майже два із половиною роки «пролікували» близько шести тисяч пацієнтів.

Незаконну діяльність трьох учасників злочинної групи задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань області ДСР НПУ, слідчі слідчого управління та Рівненського райуправління ГУНП за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організатор та виконавець незаконної афери — 73-річний житель Рівненського району, директор одного із комунальних закладів у сфері охорони здоров’я Рівного. З метою розтрати коштів місцевого бюджету він працевлаштував на посади лікарів двох пособників — 44-річного рівнянина та 71-річного жителя селища Квасилів. У подальшому організовував та забезпечував фіктивний облік їхнього робочого часу, неправомірне нарахування та виплату їм, як співробітникам закладу, заробітної плати.

Ті двоє щомісячно, у період із січня 2021 по травень 2023 року, готували та подавали до закладу охорони здоров’я завідомо підроблені документи обліку роботи, куди вносили відомості щодо пацієнтів, яким начебто надавали меддопомогу. Проте на робочому місці вони не працювали жодного дня — у цей час здійснювали свою приватну практику. Але згідно з документами у державному медзакладі кожен «пролікував» майже три тисячі пацієнтів.

Своїми протиправними діями зловмисники завдали матеріального збитку бюджету Рівненської територіальної громади на суму майже 540 тисяч гривень.

Слідчі повідомили учасникам організованої злочинної групи про підозру у розтраті коштів у великих розмірах, підроблення офіційних документів та їх використання, а також легалізацію незаконно одержаних коштів за статтями (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ч. 4 ст. 358 КК України) та скерували матеріали кримінального провадження на розгляд суду.

На час досудового розслідування вони перебували під домашнім арештом. Керівник закладу відсторонений від займаної посади.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.