10 кілометрів маскувальної сітки. Саме стільки її сплели школярі у невеличкому селі на Рівненщині. Діти залишаються після уроків, беруть тканину додому - шиють, ріжуть - все, аби допомогти військовим. З настанням тепла плетуть маскувальну сітку на шкільному подвір'ї, під час перерв. Своїм внеском наближають перемогу.

Одинадцятикласники у селі Теслугів, на Дубенщині вже готуються до випускного. Репетирують танець. Втім розминка коротка, адже треба плести маскувальні сітки. Довга перерва і хороша погода дозволяє це роботи біля школи. Андріана хоче вступити у "Києво-Могилянську академію", щодня готується до мультипредметного тесту. Плетення сіток теж як щоденна необхідність.

Діти плетуть не лише сітки. Шиють камуфляж на військову каску. Беруть тканину додому, її ріжуть, зшивають, міряють і створюють виріб.

Прийшли допомагати школярам і жителі села. Ярослава мама військового. Син вже півтора року на фронті. Отримав четверте поранення і нині на лікуванні.

Учні, працівники школи та місцеві жителі сплели вже більш як 10 000 метрів квадратних маскувальної сітки. Гроші на тканину та все необхідне постійно здають селяни.

У Теслугівському ліцеї навчається 158 учнів. Діти залишаються після уроків плести сітки, якщо є велике замовлення від військових.

На меті у школярів почати виготовляти для військових камуфляжні костюми, більш відомі як "кікімори". Стимулюють слова подяки від захисників і спільна мета - разом до Перемоги!