Рівнянин, батько, а від 2022 року ще й військовий. Андрій Машлай служив у протиповітряній обороні в Одесі. За два роки Андрія перевели на Донеччину, де він і поклав своє життя, виконуючи бойове завдання. Більше про Героя - далі.

Андрій Машлай рівнянин - після школи в нього була строкова служба в армії, яка проходила у прикордонних військах. Потім Андрій змінив чимало робіт, останнім часом працював на будівництвах. Спершу в Рівному, потім за кордоном, а згодом повернувся знову в рідне місто.

Коли ж розпочалося повномасштабне вторгнення, Андрій провів дружину та двох синів у Польщу, а сам добровольцем пішов у військкомат. І вже в середині березня розпочав службу в Збройних силах України. Спершу Андрій проходив навчання на полігоні, а потім його направили в Одесу, де служив у протиповітряній обороні.

У березні 2024 року Андрія перевели на службу на Донеччину. 38-річний старший солдат Андрій Машлай загинув 27 березня 2024 року на Донецькому напрямку, виконуючи бойове завдання, пов’язане із захистом Батьківщини. Поховали його на кладовищі “Нове”.

Читайте також: Полеглому воїну з Рівненщини просять присвоїти звання Героя