Шляхом так званих «кидків» через "сліпу зону" на територію установи потрапили канабіс, бупренорфін, метадон, морфін та димедрол. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Діяльність злочинної групи, яка складалась з п’яти осіб, викрили працівники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГУНП за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Організував канал постачання наркотиків до Рівненського СІЗО так званий «смотрящий» за слідчим ізолятором — 40-річний волинянин. Його помічником став 38-річний утриманець пенітенціарної установи. До «бізнесу» залучили ще двох чоловіків, які перебували на волі та перекидали наркотики на територію, а також іще одного виконавця — утриманця СІЗО, який «ловив» пакунки, - встановили правоохоронці.

Потім «товар» розподіляли серед засуджених: частина виручених коштів по традиції йшла в «общак», а решту лідер групи розподіляв між учасниками.

Операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалась у кілька етапів. За цей час слідчі із залученням роти поліції особливого призначення у цілому провели 15 санкціонованих обшуків у камерах фігурантів та за місцем проживання. Під час слідчих дій вилучили наркотичні засоби та пристрої для їх вживання, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, зокрема й так звану «маляву», - зазначають в поліції. 

Слідчі повідомили організатору злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

  • ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодійних речовин або отруйних, чи сильнодійних лікарських засобів);

Співорганізатору та трьом виконавцям повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України. Двох із них — жителів Рівного та Рівненського району, які перекидали пакунки, помістили до слідчого ізолятора, однак один з них заплатив заставу та нині перебуває на волі.

Слідчі закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження до суду.

Читайте також: Рівненські рятувальники тренувалися рятувати на висоті