На Рівненщині триває обласна олімпіада «Знавці Біблії».

Саме сьогодні, 2 квітня, розпочався другий, районний, етап. Він відбуватиметься у Рівненському районі та об’єднає понад 140 закладів освіти. Упродовж квітня до цього етапу доєднаються також громади інших районів.

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш повідомив підсумки першого етапу цього змагання. Участь у ньому взяли учні 3-11 класів з 56 громад області. Найбільше - з Воронківської гімназії, Масевицького та Тинненського ліцеїв. Уперше участь в цій олімпіаді взяли школярі з Корця.

По завершенню ІІ етапу на учасників чекає фінальний – обласний, відбір. Оберуть 27 переможців: по 3 учні з кожного класу. Їх нагородять преміями у 10 тис. грн кожна від партнерів олімпіади.

До слова, раніше прогнозували, що участь в обласній учнівській олімпіаді "Знавці Біблії" візьме більше 25 тисяч учнів. Підсумки першого етапу здивували: бажання позмагатися у знанні Святого Письма виявили 30 742 дитини.

Серед організаторів олімпіади - комунальний заклад обласної ради «Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та громадська спілка «Покликані перемагати». 

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: Сім студенток рівненських вишів отримуватимуть президентські стипендії