З турнікетами на ногах повз до своїх побратимів два кілометри. Рівнянин Євгеній Козярчук нині працює у Рівненському ТЦК. Після отриманого поранення та ампутації ноги не має змоги повернутися на фронт. Більше про життєвий та військовий шлях захисника - далі у сюжеті.

Рівнянин Євгеній Козярчук вперше був мобілізований до лав Збройних сил України у 2014. Брав участь в боях за Савур-Могилу.

В 14 році по дзвінку з військкомату прийшов була посада мене направили в тоді 51 бригаду командиром взводу. І в принципі з 14 це все закрутилося. Брав участь в боях за Савур-могилу. В 15 звільнився, - розповідає Євгеній.

У 2022 році знову став на захист країни.

В 22 рівно так само по дзвінку з військкомату мені зателефонували й сказали що є посада. Я прибув мене відправили в частину. Без якихось особливих там курсів навчання чи чогось іншого. Людина яка бажає навчитися, навчиться завжди. А на війні є дуже багато можливостей навчитися.... Бригада вже у червні 22 року вже була на Запоріжжі

При контрнаступі у липні 2023 року на населений пункт Роботине отримав поранення.

Ми зайшли на штурм на ворожі позиції й так склалося нам там організували пастку замінований був окоп дистанційно. І я підірвався на міні, дистанційно нас підірвали по черзі. Самостійно евакуювався, десь кілометра два до наших позицій з турнікетами на ногах.

З січня 2024 року служить у Рівненському ТЦК та СП. Через ампутацію ноги повернутися до побратимів поки що немає змоги.

З початку повномасштабного вторгнення прозвучала пропозиція аби військові які отримали поранення та з певних причин не можуть повернутися до своїх побратимів працювали у військових комісаріатах. Євген же каже такі ротації проходять.

Каже, для суспільства, спілкуватися з ними може бути простіше, адже це люди які мають бойовий досвід.