Подія для громади села Травневе історична, адже раніше його жителі на службу Божу ходили за кілька кілометрів до Княгинина. Але особливу увагу, зокрема, нашої знімальної групи привернув той факт, що храм збудував своїм коштом один чоловік. Він не політик і взагалі не публічна людина, а такий вчинок пояснює щирим порухом душі.

Ще будучи чотирирічним хлопчиком Андрій разом з друзями граючись біля річки знайшли розп'яття Ісуса Христа. Нині, через п'ятдесят років, чоловік каже, це був знак того, що він повинен зробити щось вагоме.

Тепер ж розп'яття, яке знайшов маленький хлопчик прикрашає одну з стін Свято-Покровського храму, який у селі Травневе збудував за власний кошт Андрій Денисюк. Від моменту закладення першого каменю до освячення культової споруди минуло лише вісімдесят днів. Місцеві розповідають, будівельники працювали вдень і вночі, аби встигнути до свята Андрія Первозваного і таким чином зробити подарунок меценату.

Жителі села Травневе аби помолитися Богу, раніше змушені були ходити в село Княгинин, що за чотири кілометри. Вклад Андрія Денисюка в розвиток Української Православної церкви відзначив і Митрополит Київський і всієї України Володимир. Орден імені святого Андрія Первозваного меценат отримав з рук Архієпископа Рівне нського і Острозького Варфоломія. За декілька тижнів у церкві збудують ще й дзвіницю.