За незалежність та свободу рідної землі віддав своє життя рівнянин Андрій Любчик... Про це повідомляє Рівненська міська рада.

Андрій Любчик народився 25 травня 1993 року у Рівному. Закінчив Рівненську гімназію №17, а за тим — Рівненське професійно-технічне училище №38, де здобув фах зварювальника.

“У нашій родині всі чоловіки працюють з металом, тож Андрій з дитинства бачив, як це робиться, і фактично закохався у цю справу. Тож завжди казав, що буде вчитися саме цьому. Працював за фахом, а коли отримав повістку у серпні 2023 року, не вагаючись пішов служити,” - розповідає дядько Героя Микола.

Про військову службу Андрій розповідав мало, намагався не хвилювати рідних, та й не завжди мав можливість говорити.

“Ми з ним домовилися, що він надсилатиме смайлик чи значок, щоб ми розуміли, що з ним усе добре. Адже він був на передовій — не завжди був зв’язок, не завжди можна було говорити. Тому ми обрали саме такий спосіб,” - продовжує Микола.

Надзвичайно добрий, чуйний Андрій завжди намагався допомогти навколишнім. Часто навіть сам напрошувався зробити щось, аби лишень бути корисним. Не цурався роботи, мав насправді золоті руки. Дуже любив батьків, сестру, з повагою ставився до рідних.

“Іще маленького його тато навчив вітатися, то Андрій міг по кілька разів з однією людиною пройти привітатися, і завжди з усмішкою та добрим настроєм. Він мав багато друзів, любив спорт, світла та хороша людина,” - пригадує дядько.

На жаль, 23 березня 2024 року 30-річний солдат Андрій Любчик загинув, виконуючи бойове завдання на Луганському напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 30 березня, о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі “Тинне”...

Вічна пам'ять...

Читайте також: На Рівненщині провели в останню дорогу дев’ятьох Героїв