На Рівненщині збирають пластикові кришечки, а на кошти з переробки купують дрони для ЗСУ. Таку ініціативу запустили по всій Україні. Скільки безпілотників вже вдалось придбати, дивіться далі у сюжеті.

На Рівненщині, у багатьох місцях можна побачити ось такі контейнери. Вони для збору пластикових кришечок. Після переробки на виручені кошти волонтери купують дрони для ЗСУ. Такий досвід перейняли з-за кордону ще у 2015 році. Тоді на виручені кошти закуповували інвалідні візочки. Нині в умовах війни купують, те, що найнеобхідніше для наших захисників.

На Рівненщині встановили 10 контейнерів для збору пластикових кришок біля спілок споживчих товариств. В облспоживспілці на перероблення уже відправили 6 тонн пластику. Там зізнаються люди охоче підтримують таку ініціативу.

Один кілограм кришечок коштує 13 гривень. А півтори тонни - це один ударний дрон для наших захисників. З Рівного на передову відправили у такий спосіб 2 дрони.

Загалом в Україні від збору пластикових кришечок вдалося зібрати гроші на 57 дронів для ЗСУ. Відтак організатори закликають містян не викидати кришечки, а здавати їх у пункти прийому. Таким, здавалося б нескладним способом ми можемо допомогти наблизити перемогу.

Читайте також: ДТП на Рівненщині: в автопригоді загинув житель Львівщини