Як правильно розмовляти з ветеранами війни та пришвидшити їхню реабілітацію? Про це розповідали тренери та військові студентам-реабілітологам. Що нового дізнались, розповість Владислав Стецюк.

Василь Сокол навчається на реабілітолога. Студент розповідає, вибрав цю спеціальність, адже вона як ніколи важлива та актуальна.

Прийшов на конференцію, аби більше дізнатися про ветеранську політику на Рівненщині. Також почути поради від тренерів та військових, щодо спілкування з ветеранами.

Ігор Головко - тренер зі спортивної реабілітації. Нині тренує шістьох ветеранів війни. Чоловік каже, з військовими потрібно спілкуватися обережно та не виділяти їх на фоні інших людей.

Військовий Збройних сил України Андрій Суржук розповідає, військового може зрозуміти лише військовий. Хороший приклад соціалізації та адаптації показаний у Сполучених Штатів Америки.

Андрій Суржук додає, спорт найкраще допомагає реабілітації військовому. Тому в Україні проводять ігри нескорених, де ветерани змагаються та спілкуються між собою.

Начальниця Управління у справах ветеранів Марина Корольова розповідає, запорукою соціалізації ветерана реалізація військового у суспільстві через спорт, або нову професію.

Загалом на конференцію прийшло більше 40-ка студентів навчального закладу. До слова, у Виші на реабілітологів навчаються близько 150 студентів.

Читайте також: Рівненська лікарня отримала дороговартісне обладнання від американських партнерів