Майдан Незалежності у Рівному знову у скорботі. Рівняни схилили голови за двома захисниками. Один з них загинув ще восени 2023-го. Лише нещодавно вдалось опізнати його тіло. Сьогодні у Рівному віддали останню шану військовим.

З такими думками рівнянин прийшов віддати шану двом полеглим воїнам 38-річному Роману Машуку та 40-річному Роману Мендалюку. Обоє віддали життя захищаючи Україну.

Життя Романа Машука обірвалося 19 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Опізнати тіло нашого захисника вдалося лише у березні 2024 року. Сусіди згадують Романа, як доброго, завжди усміхненого чоловіка. Порядного сім'янина, який був завжди готовий прийти на допомогу.

Коли почалася повномасштабна війна Роман Мендалюк доглядав майже незрячого дідуся та літню бабусю. Допомагав їм по господарству, був фермером, любив селекціонувати різні сільськогосподарські культури. Втім, не міг стояти осторонь війни, спочатку записався у місцеву тероборону. А у серпні 2023 отримав повістку, й сам долучився добровільно до ЗСУ.

Роман Машук більшу частину служби він провів на Запорізькому напрямку, а коли почались жорстокі бої за Авдіївку, він з побратимами одні із перших стали на її оборону.

Роман Мендалюк боровся та відстоював лише справжні чесноти, завжди стояв за правду, розповідають його знайомі. На жаль життя захисника обірвалося 20 березня 2024 року на Донеччині.

Обох захисників поховали на кладовищі Нове. Вічна пам'ять та слава Героям.