Сьогодні, 21 березня, начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня родинам нацгвардійців, удостоєних нагород посмертно. Очільник області подякував рідним за справжніх патріотів.

«Їхній подвиг – неоціненний. Слава і шана всім, хто віддав життя за майбутнє нашого народу. Україна трималася і тримається на таких Героях», - зазначив Олександр Коваль.

З рук начальника ОВА посмертну нагороду отримали батьки загиблих солдатів Дениса Доценка, Дмитра Лотоцького, Владислава Фаліковського, молодшого сержанта Кирила Філончука.

20-річний нацгвардієць Денис Доценко помер 23 січня 2023 року у госпіталі від тяжкого поранення, отриманого під час боїв поблизу Малої Токмачки, що на Донеччині. Найстарший та єдиний син у багатодітній родині із села Бистричі Березнівської громади після строкової служби у ЗСУ став на захист Батьківщини. Був гранатометником взводу оперативного призначення у лавах Нацгвардії.

Костопільчанин Владислав Фаліковський загинув 30 січня 2023 року поблизу Новоданилівки Запорізької області. Після закінчення школи чоловік проходив строкову службу в Нацгвардії. Мав особисті плани на майбутнє, хотів одружитися з коханою дівчиною. Однак його життя обірвалося в 21 рік... Владислав загинув, рятуючи пораненого побратима під час масованого обстрілу.

20-річний Кирило Філончук із Сарн загинув 17 травня 2023 року під час виконання бойового завдання у Кузьминому Луганської області. У жовтні 2021 року хлопець поповнив лави Нацгвардії. Проходив службу в одній з військових частин міста Дніпра. Згодом підписав контракт. Із початком повномасштабного вторгнення, не вагаючись став на захист Батьківщини.

Дмитро Лотоцький з Радивилівщини загинув 17 травня минулого року в бою в районі Кузьминого Луганської області. Солдат поповнив стрій Нацгвардії у жовтні 2022-го, а до того часу перебував у складі Тернопільської тероборони. За час служби брав участь у боях на найгарячіших ділянках фронту. Навіки 27…

Нагадаємо, нацгвардійці отримали посмертні нагороди відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 28 вересня 2023 року № 603.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.