Фото ілюстративне
21 березня в Україні і світі святкують Міжнародний день лісів, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, Міжнародний день людини з синдромом Дауна, Всесвітній день поезії, Всесвітній день сну, День свободи освіти, Всесвітній день лялькаря, Міжнародний день кольору, Всесвітній день домашнього господарства.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

 

Сьогодні, 21 березня, в православному календарі день пам’яті святителя Кирила, єпископа Катанського. Він народився в Антіохії, жив між I та II століттям. Був учнем апостола Петра та неодноразово супроводжував його у мандрах. Разом вони прибули на острів Сицилію, де Петро і поставив Кирила за святителя.

 

Кирило був мудрою та благочестивою людиною, за що отримав від Господа дар зцілення. До нього йшли хворі, щоб отримати благословення і почути цілющу молитву. Навіть відомий випадок, коли після його молитви вода у гіркому джерелі знову стала смачною. Помер Кирило в глибокій старості і був похований на Сицилії.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

21 березня 2024 року день ангела у власників таких імен: Володимир, Кирило, Серафим, Фома, Яків.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Кіт довго сидить на підвіконні — чекайте на потепління.
  • З'явилися квіти мати-й-мачухи — до спекотного літа.
  • Гроза цього дня означає великий урожай.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 21 БЕРЕЗНЯ

  • Не можна поливати кімнатні рослини — це провокує сварки в сім'ї.
  • Не варто ледарювати, пліткувати і сваритися.
  • Варто відмовитися сьогодні від прання білизни — сон буде після такого поганим. Взагалі наші предки намагалися бути якомога обережнішими з водою. Не рекомендовано дивитися на небо, щоб ненароком не побачити зірку, що падає. Це на нещастя.