У Рівному в одній з квартир багатоповерхівки на вулиці Чорновола знайшли повішеною семирічну дівчинку. Юлія Борчимуха навчалась у 2-й рівненській школі.

Звістка про її смерть стала для всіх справжнім шоком. У понеділок вона, як завжди, вийшла зі школи о дванадцятій п’ятнадцять і разом з однокласниками пішла додому. А вже за півтори години дівчинка була мертвою. Класному керівнику Юлі подзвонила мати і повідомила, що знайшла доньку повішеною вдома.

У те, що Юля сама наклала на себе руки, не вірять ні батьки, ні вчителі. Директор школи розповідає: дівчинка завжди була життєрадісною та веселою. Такою її запам’ятали і в день її смерті. Не вірять у самогубство дівчинки і її рідні. Вони кажуть, що Юля любила життя і ніколи не наклала б на себе руки.

Рівне нські міліціонери традиційно у таких випадках небагатослівні. Спочатку вони півдня чекали результатів судово-медичної експертизи, а згодом заявили, що дівчинку таки вбили. За їхніми словами, це зробив 32-річний рівнянин, який кількома годинами раніше намагався зґвалтувати 11-річну дівчинку в будинку на вулиці Студентській, 9. Але за поки нез’ясованих обставин її лишив і пішов геть.

Правоохоронці розповідають: повісивши Юлю, чоловік забрав з помешкання 600 гривень і декілька золотих прикрас. Їх знайшли у нього під час обшуку. Підозрюваний вже раніше судимий за розбещення неповнолітніх. Чотири з половиною роки він провів за ґратами, а нещодавно вийшов на волю. Та чому чоловік убив семирічну дівчинку, слідчі не розповідають.

Юлію проводжатимуть в останню путь завтра. Її поховають на кладовищі “Нове”.