Судяться за 2 мільйони гривень компенсації. Мова про суд між сім'єю з Рівненщини та Рівнеобленерго. Улітку 2022 року в селі Зоря згоріло помешкання. Власники вважають, що виною у всьому лічильник, який встановили енергетики. Останні заперечують, мовляв, уся відповідальність на господарях будинку. Що вирішив суд, далі у сюжеті.

Сім'я з Рівненщини вже другий рік судиться з Рівнеобленерго. Усе через пожежу у селі Зоря. Там згорів будинок сім'ї Коломисів.

За актом ДСНС пожежа виникла всередині лічильника. Його у 2018 році встановили працівники Рівнеобленерго. Та адвокат останніх заявив, що відповідальність лежить на власниках помешкання.

Сторона позивача стверджує, що ця норма є некоректною, оскільки ізолятора вводу у будинок не було. А договір, котрий сім'я підписувала у 2015 році вже не був актуальним.

Обговорили й стан лічильника. Адже представник Рівнеобленерго стверджує, що лічильник був справний при встановленні. Сторона позивача з цим погоджується та наголошують, що працівники обленерго не проводили технічні перевірки.

Зі сторони "Рівнеобленерго" заявили, що лічильник може працювати 10 років без перевірки. А також, що у момент пожежі могло бути перевантаження системи.

Сторона ж позивача вважає даний аргумент не коректним. Адже, пожежа відбулась влітку у нічну пору, коли енергообладнання було вимкнене.

Потому суддя оголосив перерву, оскільки час на розгляд справи був вичерпаний. Наступне засідання відбудеться 12 квітня.