Туристичну «родзинку» на Рівненщині повернули у державну власність.

На виконання рішення господарського суду Рівненської області Зорянська сільська рада повернула державі земельну ділянку історико-культурного призначення вартістю майже 40 млн грн.

Йдеться, зокрема, про Білівське давньоруське городище на околиці однойменного села, яке своїм ландшафтом та краєвидами вабить туристів з усієї України. Це пам’ятка археології національного значення, яка перебуває під особливою охороною держави, а землі під Городищем не підлягають передачі з державної до комунальної або іншої форми власності.

Водночас, прокуратурою встановлено, що попри законодавчу заборону, на підставі матеріалів інвентаризації, земельну ділянку площею 1,8 га, яка знаходиться в межах охоронної зони пам’ятки, віднесено до земель сільськогосподарського призначення та безпідставно передано із державної у комунальну власність громади.

Аби не допустити знищення пам’ятки археології обробітком земельної ділянки, Рівненська окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом. Суд підтримав позицію прокуратури і от тепер Білівське городище повернуто у власність держави.

Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Всюдихід, мотопомпи та бурштин: на Сарненщині правоохоронці викрили старателів під час незаконного промислу