Мешканців Зарічного оперативники викрили учора, 14 березня. Відповідно до санкції статті їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Близько 18:30 працівники карного розшуку затримали 36-річного чоловіка, коли він у власному помешканні за 2000 гривень продав кілька грамів марихуани.

А двома годинами пізніше оперативники задокументували ще один факт збуту наркотиків: 37-річний житель Зарічного продав близько 2 грамів аналогічного наркотику за 1000 гривень.

У рамках кримінальних проваджень поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання зловмисників, під час яких вилучили пристрої для вживання наркотичних речовин, висушений канабіс та грошові кошти, отримані від збуту, зіп-пакет з речовиною рослинного походження та пів кілограма каміння бурштину.

Усе вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз.

Обох наркозбувачів затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру.

Відомо, що 37-річний чоловік і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 КК України.

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 статті 240-1 Кримінального кодексу України за фактом незаконного зберігання бурштину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.