Ексначальники обласного та районного ТЦК вкотре хочуть вийти із СІЗО. Сьогодні, 14 березня, в Рівненському апеляційному суді знову переглядали їм запобіжні заходи. Нагадаємо, що наприкінці липня минулого року чоловікам оголосили підозри через побиття підлеглого. Чи пом`якшила феміда запобіжні заходи ексвоєнкомам, дивіться далі у сюжеті.

Ось так тепер уже ексначальник обласного ТЦК Сергій Луцюк проводить виховну роботу із своїм підлеглим. А його колега ексначальник районного ТЦК Віталій Козачук знімає усе на телефон. Сталося це в липні минулого року. Тоді ж їх і затримали без права внесення застави. Відтоді обидва ексвоєнкоми просять апеляційний суд пом`якшити їм запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Адвокат Віталія Козачука аргументує це погіршенням стану здоров'я свого підзахисного.

Крім того, адвокат ексначальника районного ТЦК, наголошує на тому, що його підзахисний задонатив на ЗСУ.

Змінити на аналогічний запобіжний захід просить суд і адвокатка Сергія Луцюка. Додає, що її підзахисний теж в пошуках коштів, щоб задонатити на ЗСУ.

У свою чергу обвинувачені також аргументували суду чому їх необхідно відпустити з СІЗО під цілодобовий домашній арешт.

Необхідності у звільненні з-під варти ексвоєнкомів не бачить прокурор. Однак одного із них суд таки відправив додому.

Додамо, що Сергію Луцюку загрожує до 12 років за ґратами. Через перевищення службових повноважень в умовах воєнного стану. Натомість його колезі, Віталію Козачуку - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За незаконне зберігання психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах.

Читайте також: 12 років у СІЗО: обвинувачених у жорстокому вбивстві мало не звільнили з під варти (ВІДЕО)