Замість телевізора - спорт. У Вараші пенсіонери займаються фітнесом. Майже пів сотні жінок відвідують заняття. Запевняють це не лише рух, а й моральна розрада. Заняття є безплатними. На одному із них побували й наші журналісти.

Так, замість сидіти перед телевізором, Вараські пенсіонери проводять свій час.

І от уже більш ніж 3 роки при Вараському центрі соціальних служб та послуг функціонує група фітнесу для пенсіонерів. Це частина проєкту “Університет третього віку”. Заняття відвідують 40 жінок. Тренуються 2 рази на тиждень.

Щоб відвідувати заняття жінкам необхідно принести з собою довідку від сімейного лікаря, а ще мати при собі каримат і пляшку з водою.

Попри це, результат від вправ того вартий, кажуть жінки, які займаються в групі уже не один рік поспіль.

Окрім покращення власного самопочуття деякі учасники групи прийшли сюди й за моральною підтримкою.

За час занять, додають учасники групи, вони здружилися та стали уже майже сім'єю. Разом подорожують, підтримують одна одну та волонтерять. Оскільки попит на заняття фітнесом серед пенсіонерів у місті зростає, фітнес-тренерка сформувала ще одну денну групу фітнесу для непрацюючих пенсіонерів. Розрахована вона на 30 місць. Ті хто є слухачами "Університету третього віку" мали можливість це зробити одними із перших.

Записатися в нову групу для занять фітнесом уже не можливо. 8 березня набір учасників завершили, а 19-го у них відбудеться уже перше заняття.

Читайте також: Двоє жителів Рівнещини хотіли уникнути адмінвідповідальності