У березні в Україні змінився розмір пенсії. Хтось отримає на сотню, а хтось на тисячу гривень більше. Які категорії людей підпадають під нову пенсійну реформу і чи вистачає їм виплат на життя — далі в сюжеті.

Любові 65. Вже майже 7 років вона перебуває у статусі пенсіонерки. У зв'язку з індексацією пенсій, їх розмір збільшився, тому жінка сьогодні прийшла в Пенсійний фонд.

Любов каже, виплат на життя вистачає, бо вона ще працює. Попри вихід на пенсію жінка не залишила роботи в держустанові.

З 1 березня в Україні провели перерахунок пенсій, адже змінився розмір прожиткового мінімуму. Тепер 3370 гривень пенсійних виплат отримуватимуть чоловіки та жінки, яким виповнилося 65 років і які мають 35 і 30 років робочого стажу відповідно. Що, порівняно з минулим роком, більше на 250 гривень.

Індексувалися пенсії, призначені людям до 31 грудня 2023 року. Такі зміни відбулися у зв'язку з підвищенням середньої заробітної плати українців майже на 8%. Не торкнулася індексація тих осіб, які отримують пенсію згідно з законами про прокуратуру і статус суддів.

Ми запитали в пересічних рівнян, яку пенсію вони отримують, чи вистачає їм цих грошей і яка на їх думку повинна бути місячна пенсія.

Загалом на Рівненщині проживає понад 250 тисяч пенсіонерів. З них 51 тисяча працюючих.

Читайте також: Хотіла отримати соціальну допомогу: жителька Дубенського району стала жертвою шахраїв