Фото - Анатолія Похилюка
«Емоції vs Рефлексії» Ігоря Павлюка представлені у рівненській галереї.

Його картини вирізняються з поміж інших, його мистецьку подачу одразу впізнають ті, хто знайомі з його творчістю. Мова йде про рівнянина, відомого художника Ігоря Павлюка. Він без перебільшення є оригінальною і незаангажованою творчою особистістю у сучасному живописі. 5 березня у галереї «Євро Арт» відбулося відкриття виставки художника під назвою «Емоції vs Рефлексії».

Тут у живописному контакті поєднуються яскраві поп-артівські портрети довоєнного року, і харизматичні майже мультиплікаційні образи та їх абстрактні інтерпретації сьогоднішнього мислення художника.

Ця виставка дійсно передає емоції, які ми зараз переживаємо кожного дня. Це цілий спектр відчуттів, де яскраво показано те, що ми відчуваємо «всередині» та транслюємо «назовні».

На картинах Ігоря Павлюка, які представлені на виставці, можна чітко побачити еволюцію портретів до повномасштабного вторгнення і після нього.

- У портретах довоєнного року можна побачити щиру безтурботність. Пристрасні і радісні обличчя видаються неймовірно живими і викликають у глядача мрійливу ностальгію. Та вже у 2022-24 роках ви помітите, як кольорова палітра художника еволюціонує: від насиченого різнобарв’я, де у вирі наїву назовні виходить емпатія, любов, які дозволяють побороти страхи і сумніви, до строгого червоно-чорного, де у нефігуративних композиціях складні комбінації форм та рухів фарби на полотні відображають внутрішню тривогу, - зазначає художник.

Портретний жанр, у якому активно працює художник, - один із найскладніших: митець зупиняє мить, ловить певний вираз обличчя, відображає унікальність особистості, і забезпечує їй своєрідну «подобу безсмертя».

Переглянути виставку можна до 14 квітня у галереї «Євро Арт». 

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської міської ради.

Читайте також: У Рівному відома письменниця Люко Дашвар презентує нову книгу