42 гектари технічної коноплі. На Рівненщині створять перший екопарк. Таким чином відродять забуту в Україні індустрію. План розвитку почали готувати ще кілька років тому. Чи вплинула війна на появу індустріального парку і де його планують створити, дивіться далі у сюжеті.

Привільненська громада на Дубенщині. На її території з'явиться перший на Рівненщині індустріальний парк. Ідея народилась багато років тому. Упродовж 2023-го потрібно було пройти відповідні процедури на рівні Уряду та ВРУ.

Громада виділила ділянку для майбутнього індустріального парку. Знаходиться вона неподалік траси Київ - Чоп.

Ділянка на етапі підведення комунікацій. Жодні будівельні роботи тут ще не розпочинали. Крім підприємств з переробки, на території вирощуватимуть коноплі. Не наркотичні, а технічні. Проєкт буде направлений на увесь цикл дослідництва, селекції, вирощування, переробки та виробництва з цієї рослини.

200 найменувань різної продукції. Даним проєкт планують відродити забуту в Україні індустрію. Також це буде майже 2000 тисяч робочих місць для місцевого населення. У громаді кажуть, велика війна внесла корективи у процес створення екопарку.

Додає, індустріальному парку однозначно бути. Ціна питання - 250 тисяч євро. Це кошти інвесторів. Будівництво планується у три черги. Сподіваються, що за 3 роки на Рівненщині з'явиться екопарк. Звісно якщо у процес не внесе корективи ситуація у країні та буде належне фінансування.

Читайте також: В Острозькій академії планується відкриття нових спеціальностей