За лікування діток із логопедичним діагнозом, синдромом Дауна, ДЦП, аутизмом, затримками психічного розвитку узявся пес. П'ятирічний Аріс навчає розмовляти, концентрувати увагу, долати перешкоди.

П'ятирічний лабрадор-ретривер Аріс дружелюбний та спокійний, — запевняє його господиня Оксана Поліщук. Купили пса аж в Одесі, і не помилилися. Він уже чемпіон України та чемпіон Білорусі. А з цієї осені підпрацьовує ще й лікарем — допомагає розвиватися вихованцям центру ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами "Пагінець".

Те, що йому задоволення, — дітям із діагнозом синдром Дауна, ДЦП, аутизм, затримками психологічного розвитку — реабілітація. Дякуючи Арісу, вихованці "Пагінця" навчаються повзати, долати перешкоди, навіть, розмовляти.

Чотирилапий реабілітолог займається уже із 12 дітками. У позитивні зміни повірили батьки ще 70-ти вихованців "Пагінця". Щоб із Арісом змогли займатися усі бажаючі, індивідуальні заняття планують перетворити на групові.

Каністерапію у "Пагінці" проводять із вересня двічі на тиждень. Заняття тривають в середньому півгодини. У центрі уже чекають на теплу весну, щоб займатися ще й на свіжому повітрі.