Фото ілюстративне
Попри теплі лютневі дні, метеорологи прогнозують ще похолодання на Рівненщині.

Метеорологічна весна на Рівненщині розпочалася два тижні тому. А саме 20 лютого. Втім з 6 березня очікується зміна погодних умов.

Про погоду на початку весни розповіла під час брифінгу в Рівненській ОДА начальниця авіаційної метеорологічної станції цивільної Рівненського обласного центру з гідрометеорології Катерина Лешундак. Модерував брифінг радник голови ОДА Сергій Татаренко.

«Метеорологічна весна – це стійкий перехід середньої добової температури через «нуль» у бік підвищення. Стійкий перехід – це мінімум 3-5 днів. Торік це сталося 17 лютого, цьогоріч – 20. Не дивлячись на теплі перші дні березня, від завтра, 6 березня, очікується зміна погодних умов. Із Скандинавського півострова та країн Балтії на території Рівненщини посилиться поле високого тиску і почне надходити холодна повітряна маса арктичного походження. Температура повітря знизиться», - повідомила Катерина Лешундак.

Відтак вночі буде 0-5 градусів морозу, вдень – 2-7 із знаком "плюс". В окремі дні очікуються невеликі опади, переважно у вигляді дощу, проте в нічні години місцями з мокрим снігом. Такий характер погоди зберігатиметься до кінця місяця.

«На річках області переважає спад рівня води до 8 см за добу. Максимальні позначки цього етапу водопілля вже пройдені без негативних наслідків. За кліматичними показниками березень на території області ще тяжіє до зими. Знову може бути льодохід та різкі коливання рівнів води», - зауважила Катерина Лешундак.

Після 18-20 березня відбудеться певна перебудова атмосферних процесів, зокрема, над територією області. Тому ймовірність опадів збільшиться. Ночі стануть теплішими. Однак, в окремі дні можливі заморозки до 0-3 градусів. 

Про це повідомила пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: Найменше - у селах: на Рівненщині нестача сімейних лікарів і вузьких спеціалістів (ВІДЕО)