Фото ілюстративне
Учора, четвертого березня, до поліції надійшла заява 63-річного жителя села Пухова, що через злочинні дії невідомих, він втратив значну суму грошей.

Чоловік повідомив поліцейським, що напередодні на його мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Аферист повідомив, що до його банківських рахунків невідомі здійснюють несанкціонований доступ та намагаються зняти кошти.

Аби запобігти «злочинним діям», псевдобанкір наполягав діяти за його рекомендаціями та перевести всі свої збереження на інший резервний рахунок.

Відтак, потерпілий перерахував на картку аферистів 176 000 гривень. Коли він вирішив переконатися, чи все гаразд із коштами — номер телефону «працівника» фінансової установи вже був недійсний.

За цим фактом слідчі ВП №1 (м. Рівне) Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре застерігають громадян: у разі надходження таких дзвінків, варто перервати розмову та особисто звернутися до відділення банку чи зателефонувати на гарячу лінію.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.