Передали 2 FPV-дрони для підрозділу сина.

Надихнувшись історією Валентини Осадчук з Гощанщини, яка допомагає побратимам полеглого сина, родина Старовєрових теж долучилася до доброї справи. Батьки придбали 2 FPV-дрони для Донецького прикордонного загону.

На жаль, Юрія та Галину Старовєрових спіткало таке ж горе – їхній син Сергій загинув під час артилерійського обстрілу в Соледарі. Він одним із перших ринув у бій та отримав смертельне поранення. В житті, каже мама, Сергій також завжди старався бути першим.

Коли почалася війна, Сергій вже о 07:00 стояв під дверима військкомату. Без досвіду на службу тоді не брали, тому чоловік пішов у ТРО. 1 травня у Сергія був день народження. Наступного дня він пішов служити.

«Про своє рішення повідомив у колі сім'ї. Сказав, що ставить перед фактом і завтра йде. Говорив: «Мамо, навіть, якщо ти ляжеш біля дверей, я переступлю і піду. Бо я маю йти»,- згадує пані Галина.

Спочатку Сергій потрапив до Луцького загону, ніс службу на білоруському кордоні. Згодом перейшов у бойовий загін.

Перед поїздкою на фронт заїхав додому. А коли прощався – залишив ключі. Мама каже, ніби відчував,що більше не знадобляться. З грудня 2022 року, разом з побратимами, Сергій тримав оборону Соледару. Звідти телефонував мамі і заспокоював. Казав, що знайшов багато нових друзів.

В день своєї загибелі прикордонник написав: «Все під контролем. А далі буде історія». Це були останні слова сина до мами.

Після смерті сина родина Старовєрових активно донатить на фронт. Щойно приходить пенсія, вони відправляють частину, то на дрони, то на машини. Стараються допомогти і фізичною працею: плетуть маскувальні сітки, збирають в зону ведення активних бойових дій окопні свічки, медикаменти, продукти.

За матеріалами Донецького прикордонного загону.